Preloader image
21614
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-21614,stockholm-core-2.4.2,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-9.7,,qode_menu_,vss_responsive_adv,vss_width_768,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Minder goed horen

 

U denkt goed te horen. Of u denkt goed te horen, maar uw omgeving zegt wat anders? Of wilt u zeker weten hoe het met uw gehoor is gesteld?

 

Welke situatie heeft uw voorkeur? De eerste of de laatste?

Zeker weten dat u de telefoon hoort?

Lekker genieten op een feestje?

Geen ruzie om het volume van de tv?

 

Laat uw gehoor testen bij JewelEar Hoortoestellen en u weet zeker hoe het met uw gehoor is gesteld. JewelEar test met de beste apparatuur en gaat verder dan de standaard in de branche. Na afloop van de hoortest heeft u een compleet beeld en een duidelijk en eerlijk advies.

Ga naar de hoortest
eigenlijk staat de tv best hard... JewelEar levert hoortoestellen, TV-versterking, draadloze hoofdtelefoons

Herkenbaar of niet?

Is één van de drie situaties herkenbaar, of twijfelt u of u nog goed hoort? Bijvoorbeeld omdat mensen uit uw omgeving opmerkingen beginnen te maken?

 

Als het gehoor vermindert hebben anderen dat vaak eerder in de gaten dan de betreffende zelf. Waarschijnlijk komt dat omdat mensen vooral visueel zijn ingesteld. Daarnaast speelt acceptatie een belangrijke rol: we geven niet graag toe dat we minder goed horen.

 

Activiteiten of thuisblijven

Een gevolg kan zijn dat we minder snel deelnemen aan activiteiten zoals een verjaardag. Tijdens een verjaardag zoeken we liever een plekje op waar het wat rustiger is, zodat we de ander beter kunnen verstaan. Natuurlijk zal iemand die minder goed horen dat niet direct erkennen…

 

Op het werk

Wat de ander aan de andere kant van de vergadertafel zegt? Eigenlijk hebben we dat niet goed meegekregen, maar vragen we dat zo meteen wel na bij een collega. Wat de klant zei? We durven dat niet zeker te zeggen, maar elke keer vragen: “wat zegt U?” komt ook zo raar over…

 

Excuses

En zo zijn er veel meer situaties voor te stellen waarin het gehoor het af laat weten, we dat eigenlijk wel weten, maar niet willen erkennen.

Gevolgen

Het gevolg kan zijn dat we steeds minder zin hebben. Minder zin in het werk, in sociale verplichtingen die vroeger wel leuk waren, gesprekken, noem maar op. We trekken ons steeds meer terug, zonder dat we dat echt doorhebben.

 

Erkennen

Het erkennen van een hoorprobleem ligt vaak gevoelig. We willen niet toegeven dat we minder goed zijn gaan horen. Goed bekeken is dat vreemd: bij een verminderd zicht gaan we meteen naar de opticien om een bril uit te zoeken.

 

Gehoor belangrijk zintuig

Als we beseffen dat het gehoor het enige zintuig is dat tijdens de slaap blijft werken, dan is het wel duidelijk dat het gehoor misschien wel het belangrijkste zintuig is dat we hebben. Daar moeten we goed voor zorgen! Niets doen aan een verminderd gehoor kan in sommige gevallen zelfs schadelijk zijn.

 

Gehooronderzoek

Weet zeker dat uw gehoor u niet in de steek laat en laat dit door ons controleren. Wij beschikken over de beste apparatuur én ruimte om het gehoor optimaal te onderzoeken. We doen dit niet alleen met een “piepjestest”, maar ook met andere onderzoeken. U kunt meekijken op het scherm en zelf zien hoe het trommelvlies er uit ziet. Wij hebben de deskundigheid om verschillende oorzaken van het gehoorprobleem in kaart te brengen. Wij bespreken met u de resultaten van het onderzoek en waar nodig verwijzen wij door naar de KNO-arts. Uiteraard alleen in overleg met u.

 

Advies

De audicien van JewelEar geeft u een eerlijk, betrouwbaar en duidelijk advies.

Zo gaat dat, een hoortest

 

Wendy-Kristy Hoogerbrugge (Miss Nederland 2013) kwam langs om een hoortest bij JewelEar te doen. Bekijk hier hoe een hoortest gaat.

Hoortest

 

Een hoortest kunt u het best in één van onze speciaal ingerichte ruimtes doen. Wij hanteren een hoge standaard met geijkte apparatuur die ruim boven de standaardnorm uitstijgt.

Kom langs of maak een afspraak.

Online Hoortest

 

Eerst even op uw gemak een hoortest thuis doen? Met onze online hoortest krijgt u een globale indruk hoe het met uw gehoor gesteld is.